tmkjfgh gjfgh

Școala de arte


Concurs Național de Interpretare Artistică “Pe Aripile Artei”

În ziua de 16 martie 2024, a avut loc cu fast și solemnitate debutul inaugural al primei ediții a prestigiosului concurs Național de Interpretare Artistică “Pe Aripile Artei”, organizat cu strălucire de către Școala de Arte Cocieri, cu sprijinul generos al Administrației Publice Locale.
Participanți talentați, provenind din diverse localități ale Republicii Moldova, au avut privilegiul de a-și demonstra abilitățile artistice în fața unei audiențe pasionate de exprimare artistică autentică. 🎨🥁🎸🪗🎷🎺🎻
Juriul, format din personalități apreciate în domeniul artistic – Nicolaescu Gheorghe, Bobeica Mihail Gheorghe, Vlaicu Olga, Sturza Zinaida, Marina Mamaliga, a avut responsabilitatea de a analiza cu atenție fiecare interpretare, acordând mențiuni și diplome de gradul I, II și III în funcție de nivelul de virtuozitate și inovație artistică. 🏆
Concursul a fost un moment special pentru promovarea artei și a talentului local, evidențiind diversitatea și creativitatea comunității artistice din Republica Moldova. 🌟
Cu recunoștință pentru efortul și pasiunea depuse în organizarea acestui eveniment memorabil, mulțumim tuturor celor implicați. Până la noi întâlniri pline de inspirație și artă!

Spectacolul muzical- coregrafic de finalizare a anului de studiu 2022-2023 al Şcolii de Arte satul Cocieri

La data de 27.05.2023, în incinta Casei de Cultură a avut loc Spectacolul muzical- coregrafic de finalizare a anului de studiu 2022-2023 al Şcolii de Arte satul Cocieri . Administrația Primăriei aduce sincere Felicitări întreg colectivului de profesori al școlii de arte, pentru munca asiduă și pentru rezultatele frumoase .Felicitări d-nei Beșleaga Svetlana-director al Școșii de Arte, pentru munca colosală depusă, pentru efort, insistență și laude de merit! Copiilor le dorim o vacanță frumoasă șî colorată.


Prima ediţie a festivalului Dansul ne Uneşte!


Concertul cu Darea de seama a specialităților Muzica şi Arta Teatrală a Şcolii de Arte Cocieri


Lucrările elevilor de la arta plastică

 


Școala de Arte s.Cocieri este înființată din anul 1990. Aici 215 elevi din satele Cocieri, Roghi, Molovata Nouă, Corjeva, Ustia și or. Dubăsari fac studii la profilurile „Muzică”, „Arta teatrală”, „Arta plastică” și „Arta coregrafică.

 

În această perioadă au absolvit instituția 322 elevi, unii dintre ei continuindu-și studiile la diverse instituții de învățământ de profil din Moldova și Romania, alții deja activează în calitate de profesori la instituțile de profil din s. Cocieri, Ustia, or. Soroca și Chișinău.

Anual elevii școlii participă la diverse concursuri: raionale „Muzică. Vivat. Ornat” și „Tînărul plastician”; Festivalul „Ostrova Terpsihorî”; Naționale: „Tinere talente ” coregrafie, interpretare muzicală, teatru și arta plastică; Internaționale: Republica Bulgaria: Festivalul internațional pentru copii „Slnțe. Radost. Crasota” – 2018 premiul I și II; și în 2019 Festivalul Internațional „Muzite ”, Premiile II și III; Premiul Mare la Festivalul – Concurs Internațional „Constelația talentelor” 2019 or. Chișinău sub drapelul UNESCO, Grecia: Festivalul de muzică și dans „or. Paralia 2019„ – locul II; Elevii ce studiază artele plastice s-au ales cu premii pentru locurile I, II și III la concursurile: raional „Noi pace vrem, nu vrem război”; Naționale: „Opera lui Ion Druță” or. Chișinău locul I, II, III; Internațional : „Raduga talantov ” Rusia premiul I, II, III; „Zolotaia Lira” or. Chișinău de asemenea premiile I, II, III.

 

În anii de studii 2017-2018 și 2018-2019 colectivul școlii de arte a petrecut sau a contribuit la petrecerea a 26 de activități, spectacole muzical -teatrale, concerte în satele Cocieri, Ustia, Corjeva.

 

25 de elevi ai școlii dețin bursa Președintelui de raion pe parcursul a mai multor ani fiind eminenți în studierea artei frumosului.

 

Activitatea de instruire din cadrul instituției se desfășoară în conformitate cu actele normative generale și speciale ale Republicii Moldova, conform Statutului școlii și Regulamentului intern. Unde se stipulează și normele de existență a instituției.

 

De la numele elevilor, părinților și colectivului vin cu cele mai sincere mulțumiri și  urări de bine pentru condițiile foarte bune create întru activitatea școlii de arte. După cum ați și văzut de la 1 septembrie activăm în condiții noi, cu clase amenajate, acum avem pentru activitatea elevilor spații mari, luminoase, condiții igieno-sanitare minunate – fapt benefic pentru copii..

 

Și sperăm că aceasta va contribui și mai departe la educația elevilor în domeniul artelor.


Articole


În atenția locuitorilor comunei Cocieri

Spectacolul folcloric „Sfântul Andrei”