tmkjfgh gjfgh

Școala de arte

Școala de Arte s.Cocieri este înființată din anul 1990. Aici 215 elevi din satele Cocieri, Roghi, Molovata Nouă,Corjeva,Ustia și or.Dubăsari fac studii la profilurile „Muzică”, „Arta teatrală”, „Arta plastică” și „Arta coregrafică.

În această perioadă au absolvit instituția 322 elevi,unii dintre ei continuindu-și studiile la diverse instituții de învățământ de profil din Moldova și Romania , alții deja activează în calitate de profesori la instituțile de profil din s.Cocieri, Ustia, or.Soroca și Chișinău .

Anual elevii școlii  participă la  diverse concursuri :  raionale „ Muzică.Vivat.Ornat  ” și „Tînărul plastician”  ; Festivalul „Ostrova Terpsihorî”; Naționale : „Tinere talente ” coregrafie , interpretare muzicală, teatru și arta plastică ;  Internaționale : Republica Bulgaria  : Festivalul internațional pentru copii „Slnțe.Radost. Crasota ” – 2018 premiul I și II; și  în 2019 Festivalul Internațional „Muzite ”,Premiile II și III;  Premiul Mare la Festivalul – Concurs Internațional „ Constelația talentelor ” 2019 or.Chișinău sub  drapelul UNESCO , Grecia: Festivalul de muzică și dans „ or. Paralia 2019„ – locul II.; Elevii ce studiază artele plastice s-au ales cu premii pentru locurile I ,II și III la concursurile : raional „Noi pace vrem , nu vrem război” ; Naționale : „Opera lui Ion Druță” or.Chișinău locul I,II,III; Internaționale : „Raduga talantov ” Rusia premiul I,II,III; „Zolotaia Lira ” or.Chișinău deasemenea prmiile I,II,III .

Ân anii  de studii 2017-2018 și 2018-2019 colectivul școlii de arte a petrecut sau a contribuit la petrecerea a 26 de activități, spectacole muzical-teatrale,concertre în satele Cocieri, Ustia ,Corjeva.

25 de elevi ai școlii dețin bursa Președintelui de raion pe parcursul a mai multor ani fiind eminenți în studierea artei frumosului.

Activitatea de instruire din cadrul instituției se desfășoară în conformitate cu actele normative generale și speciale ale Republicii Moldova , conform Statutului școlii și Regulamentului intern. Unde se stipulează și normele de existență a instituției.

De la numele elevilor , părinților și colectivului  vin cu cele mai sincere mulțumiri și  urări de bine pentru condițiile foarte bune create întru activitatea școlii de arte.  După cum ați și văzut de la 1 septembrie activăm în condiții noi , cu clase amenajate,  acum avem pentru activitatea elevilor spații mari , luminoase, condiții igieno-sanitare minunate –  fapt benefic pentru copii..

Și sperăm că aceasta va contribui și mai departe la educația elevilor în domeniul artelor.